Nieuws

Jaarvergadering 2024

ALGEMENE LEDEN VERGADERING
DINSDAG 26 MAART 2024
AANVANG 14.00 UUR
(Inloop vanaf 13.45 uur)
in
de grote zaal van SAM Welzijn/Rijngaarde,
Rijngaarde 1, 2411 EV Bodegraven

Jos HoogenboschJaarvergadering 2024

Persbericht : Klusclub “De Breevaart” doneert de Voedselbank in Bodegraven €.1000,-

Klusclub De Breevaart’ doneert de

Voedselbank in Bodegraven € 1000,–

‘Klusclub De Breevaart bestond op 22 december 2020 tien jaar. Dit hadden ze graag gezamenlijk  willen vieren maar de Corona gooide roet in het eten. Unaniem werd toen besloten om het hiervoor gereserveerde bedrag te schenken aan de Voedselbank in Bodegraven. Donderdagmiddag was het zover en overhandigde Marius Batelaan, voorzitter van de ‘Klusclub De Breevaart’ een cheque van € 1000,– aan Ans Rodenburg, bestuurslid van de Voedselbank in Bodegraven. Marius was blij op deze manier toch ook iets te kunnen doen voor de mensen die het op het moment ook niet zo makkelijk hebben. En Ans heel blij want de voedselbank, gerund door vrijwilligers, ziet dat door de Corona het aantal klanten bij de Voedselbank behoorlijk stijgt.

Mooi bedrag voor de Voedselbank

‘Klusclub De Breevaart’ is een vereniging van 55 plussers in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk met als doel de leden te helpen bij het oplossen van praktische problemen die zich kunnen voordoen in en om het huis. Maar daar naast is het ook beslist een gezelligheidsclub met 225 leden en

12 klussers. Nieuwe leden van 55 jaar en ouder uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn altijd van harte welkom en vooral als zij ook nog bij andere leden klusjes willen uitvoeren.

Contributie bedraagt € 10,00 per jaar, en de kosten voor een klus bedragen € 7,50 per uur.

Ook lid worden?

E-mail :          [email protected]

Telefoon:       (06) 293 889 87

Website:        www.klusclubdebreevaart.nl

Jos HoogenboschPersbericht : Klusclub “De Breevaart” doneert de Voedselbank in Bodegraven €.1000,-

Jaarvergadering 2021

Evenals in 2020 is het door de beperkingen door COVID-19  niet mogelijk geweest om een fysieke  Algemene Ledenvergadering te houden. Het bestuur vertrouwt er op in maart 2022 weer een fysieke
vergadering te kunnen houden.
Bestuursamenstelling:
Voorzitter:    Marius Batelaan
Secretaris:     Hetty de Bruijn
2E Secretaris: Gerda Verdoold
Penningmeester: Gerda Nederhoff
Klus coördinator: Marie Wolswijk  (Tel.nr.   0683863363)

Klusclub De Breevaart doneert de voedselbank.
zie: https://www.rebonieuws.nl/algemeen/klusclub-de-breevaart-doneert-de-voedselbank-in-bodegraven-e-1000/

Jos Hoogenbosch

Gezocht

De klusclub is op zoek naar een nieuw lid die kan helpen bij kleine loodgietersproblemen. Hebt u ervaring met lekkende kranen, stortbakken, gootstenen e.d. dan zouden we u extra graag verwelkomen als lid.
Jos HoogenboschGezocht
2e-cid_6C40DF602E0A4088890FB031CBD8808A@GebruikerPC.jpg

Jubileum

Het is alweer 5 jaar geleden dat Kees Reeuwijk het initiatief nam tot oprichting van Klusclub de Breevaart. Met een paginagrote advertentie vol gele post-it -stickers werden mensen opgeroepen lid te worden van deze vereniging in oprichting. De eerste ledenvergadering vond plaats op 11 oktober 2010.

Het plan sloeg aan: al in oktober telde de klusclub 60 leden en werden er volop klussen uitgevoerd. In maart 2011 waren 110 mensen lid en al snel daarna telde de vereniging ruim de 150 leden. Op 22 december 2010 passeerden de statuten en was de officiële oprichting een feit.

Het doel van de vereniging, dat ouderen andere ouderen helpen bij het zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen door het oplossen van kleine praktische knelpunten in en om het huis.
De klusclub is een uitkomst voor degene die niemand in zijn nabijheid heeft, om hem te helpen.
Vanaf het begin wordt er 2-3x per week een klus uitgevoerd.

 Er zijn leden in alle kernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
@dminJubileum
folder.jpg

Nieuwe folder

Sinds september is er een nieuwe folder van de Klusclub. Wethouder Leijendekker nam tijdens de receptie uit handen van voorzitter Ella van Niekerk het eerste exemplaar van de folder in ontvangst. Ze sprak lovende woorden over de Klusclub die volgens haar voorziet in een behoefte en past binnen het gemeentelijk beleid.

De folder is en wordt in oktober verspreid onder een groot aantal organisaties, instellingen en verenigingen. Binnenkort vindt u de folder bij o.a. de bibliotheken, huisartsen, het Evertshuis en in verschillende centra in de andere kernen. Ook wordt de folder bij  seniorenwoningen in Bodegraven en Reeuwijk de brievenbus gedaan. Mocht u de folder niet kunnen vinden of thuis willen ontvangen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van Klusclub de Breevaart.

@dminNieuwe folder