Nieuws

2e-cid_6C40DF602E0A4088890FB031CBD8808A@GebruikerPC.jpg

Jubileum

Het is alweer 5 jaar geleden dat Kees Reeuwijk het initiatief nam tot oprichting van Klusclub de Breevaart. Met een paginagrote advertentie vol gele post-it -stickers werden mensen opgeroepen lid te worden van deze vereniging in oprichting. De eerste ledenvergadering vond plaats op 11 oktober 2010.

Het plan sloeg aan: al in oktober telde de klusclub 60 leden en werden er volop klussen uitgevoerd. In maart 2011 waren 110 mensen lid en al snel daarna telde de vereniging ruim de 150 leden. Op 22 december 2010 passeerden de statuten en was de officiële oprichting een feit.

Het doel van de vereniging, dat ouderen andere ouderen helpen bij het zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen door het oplossen van kleine praktische knelpunten in en om het huis.
De klusclub is een uitkomst voor degene die niemand in zijn nabijheid heeft, om hem te helpen.
Vanaf het begin wordt er 2-3x per week een klus uitgevoerd.

 Er zijn leden in alle kernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
@dminJubileum
folder.jpg

Nieuwe folder

Sinds september is er een nieuwe folder van de Klusclub. Wethouder Leijendekker nam tijdens de receptie uit handen van voorzitter Ella van Niekerk het eerste exemplaar van de folder in ontvangst. Ze sprak lovende woorden over de Klusclub die volgens haar voorziet in een behoefte en past binnen het gemeentelijk beleid.

De folder is en wordt in oktober verspreid onder een groot aantal organisaties, instellingen en verenigingen. Binnenkort vindt u de folder bij o.a. de bibliotheken, huisartsen, het Evertshuis en in verschillende centra in de andere kernen. Ook wordt de folder bij  seniorenwoningen in Bodegraven en Reeuwijk de brievenbus gedaan. Mocht u de folder niet kunnen vinden of thuis willen ontvangen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van Klusclub de Breevaart.

@dminNieuwe folder